Sayfalar

24 Aralık 2017 Pazar

Kül ve Ateş Yorumu



Kitap Adı         : Kül ve Ateş
Yazarı              : Katy Regnery  
Yayınevi          : Novella
Türü                : Roman
Puan                : 4 / 5 

Merhaba,
Taze taze bitirdiğim Katy Regnery’nin Modern Masalı KÜL VE ATEŞ yorumumla buradayım…

Savannah Carmichael, Newyork’ta başarılı bir gazeteciyken sevgilisi Patrick yüzünden yaptığı yanlı haber yüzünden işinden olup ailesinin yanına Danvers’a dönmüştür.  Ailesine ve çevresine uzun süre izin alıp kız kardeşi Scarlet’in düğününe yardıma geldiğini söylemiştir.


Asher Lee, Afganistan’da yaralı bir askeri kurtarmaya giderken yanındaki rehber askerin mayına basması sonucu bir kolunun dirsekten aşağısını, bir kulağını ve yüzünün bir kısmını kaybetmiştir. Uzun tedaviler sonrası kasabasına dönmüş ve münzevi bir hayat yaşamaya başlamıştır.


Yerel bir gazete olan Phoenix Times’ın Yaşam tarzı bölümüne 4 Temmuz’da yayınlanmak üzere bir gazi ile ilgili makale yazması istenir. Eğer yazı beğenilirse gazetede iyi bir konumda iş olanağı doğacaktır.  Bu teklif Savannah’ın fırtınalı hayatına güneş gibi doğar.   Ertesi gün bir tabak çikolatalı kek ve kız kardeşinden aldığı çiçekli elbiseyi giyip Asher Lee’nin kapısını çalar… Ve masal başlasın... 


Savannah ve Asher’ın bir birlerinin yaralarını sarıp, şifa olabilecekler mi? Peki, bu modern masalda prens ve prenses hak ettikleri mutluluğa kavuşmak için engelleri aşabilecekler mi?

Yazarın sade ve akıcı dili, hikâyedeki duyguların direk okuyucaya geçmesi çok güzeldi. Ama yayın evinden ricam edisyona biraz daha önem verilmesi.




Gri olan hayata inat pembe okuyoruz…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder