Sayfalar

8 Temmuz 2017 Cumartesi

Zümrüt Şelaleleri kitap yorumu






Kitap Adı        : Zümrüt Şelaleleri
Yazarı             : Kimberley Freeman
Yayınevi         : Arkadya Yayınları
Türü                : Roman
Puan                : 5/5 *  

Öncelikle ben sıkı bir Kimberley Freeman okuruyum. Kendisini ilk keşfettiğim andan beri bütün kitaplarını büyük bir merak ve keyifle okuyorum. Yazar kurgularında geçmiş ve günümüzü çok güzel birleştiriyor. Kalemi akıcı sizi sıkmadan akıp gidiyor yazdıkları. Okuduktan sonra damağınızda hoş bir tat bırakıyor. Yazarın kalemi ile tanışmak isterseniz kitaplarının sıralaması aşağıdadır. Kitapları seri değil. Her kitap yeni karakterler ve yeni hikâye.  Yazarın son kitabı ‘Esir şarkılar vadisi’ aldım kitaplığımda yeni kitabın çıkışına yakın okuyacağım. 

1-Kır çiçeği tepesi
2-Deniz feneri koyu
3-Kor Adası
4-Zümrüt şelaleleri
5-Esir şarkılar vadisi


Geçmiş;
Violet hasta annesine para gönderebilmek için çalışmalıdır. Garson olarak çalıştığı otelden işini savsaklaması sebebi ile kovulur. Annesine bu durumu açıklayamayacağını bildiğinden ne yapacağını düşünür. Kısa bir süre flört ettiği Clive’den kendisine çalıştığı Sidney’in ardındaki Blue Mountains’de ki Zümrüt kaplıca otellerinde iş ayarlamasını ister ve bir süre sonra otelde işe başlar. Otel kuralları mutfaktan yemek çalmayacak ve misafirler ile flört etmeyecektir. Ama yasaklar tatlıdır Violet otelin zengin ve afyon bağımlısı müşterisi Sam H B ile yasak bir aşk yaşar…  Bu yasak aşkın sonunda neler olacak… Lauren’in komşusu Tait bu aşkın neresinde?


Günümüz;
Lauren abisinin hastalanıp yatağa düşmeden önce yaşayıp mutlu olduğu Sidney’in ardındaki Blue Mountains’te bir cafede garsonluk yaparak yaşamaktadır. Bu abisinin ona vasiyetidir. Tazmanya’da ki baskıcı annesinden ve ipleri annesinin elinde bulunan babasının tüm itirazlarına rağmen. Blue Mountains’te aşkı ve özgürlüğü bulmuştur. 
Bölgedeki Zümrüt Kaplıca Oteli’nin yenileme çalışmalarında görevli Danimarkalı mimar Tomas ile flört ediyordur ‘30 yaşında ve ilk flörtü Tomas’tır.’
Tomas bir gün elinde bir deste aşk mektubu ile gelir. Mektuplar âşk, tutku ve şehvet dolu kelimelerle doludur. Sam ve Violet’in bu mektuplarıdan daha fazlasının olup olmadığını merak eder ve Tomas’ın ona verdiği anahtar ile gizlice inşaat alanına girer. Mektup bulamaz ama Violetin karakalem bir portresi ve otel kayıtlarına ulaşır.
Lauren,  Blue Mountains’te Violet ve Sam’in aşkını değil. Abisinin aşkını ve cinsel tercihini öğrenir. Abisine bu aşkı yüzünden annesinin neler yaptığını öğrenen Lauren anne ve babası ile büyük bir kavga eder. Artık özgürdür ve aşkının peşinde gidecektir.


Gri olan hayata inat pembe okuyoruz…
Keyifle okuyun…
Sevgiler,
Çilek Kız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder